top of page

Associëren & Affirmeren in de natuur

Bijgewerkt op: 18 feb.

Lieve natuurliefhebber, lief mens,


In de natuur kun je metaforen en symbolen vinden voor je bestaande situatie en hoe je je innerlijk voelt. Een krachtige boom kun je associëren met standvastig zijn, niet over je heen laten lopen. Een omgevallen boom kan symbool staan voor het gevoel dat je in de put zit. Zo zie je twee verschijnselen in de natuur die symboliseren hoe je je nu voelt en hoe je je zou willen voelen. 


Weten wat je wenst, kan een hoopvol en gelukkig gevoel geven. Het geluk zit immers in het streven. Verlang je naar meer vrijheid, een huis in de natuur of innerlijke rust? Als je je bewust bent van je verlangen, sta je aan het begin van manifesteren. Wat heb je ervoor nodig? Waarom is het nog niet gelukt om je verlangen te realiseren? Heb je onbewuste overtuigingen die je tegenhouden? Wat houdt je tegen, wat hou jij tegen? Oude illusies kunnen gebaseerd zijn op goede bedoelingen die eerder handig waren, maar het kan tijd zijn om belemmerende gedachten los te laten.  


Zoek een beeld voor jouw blokkade in de natuur, zoals een grote boomstam over een pad. Als symbool voor wat je tegenhoudt om je wens te realiseren. Dat kunnen negatieve gedachten of beperkende overtuigingen zijn. Door te associëren maak je contact met je onbewuste en wordt duidelijk wat je diep van binnen wenst en wat je moet doen om je wens te realiseren. Onderzoek je beperkende overtuigingen als een belangrijke stap naar het manifesteren van je verlangen. 


Vervolgens kun je nagaan of je de blokkades kunt verwijderen door je negatieve overtuigingen om te buigen naar positieve. Als het prettig bij je resoneert, kun je krachtige affirmaties maken. Zinnen die je regelmatig in je hoofd herhaalt, of beter nog: hardop (‘Ik ben sterk’, ‘ik ben wijs’, ‘mijn leven is vol liefde’). Als je dit doet tijdens een wandeling in de natuur, heeft dit een extra positief effect. Hiermee bevestig je dat je de potentie hebt en dat je al je aandacht erop vestigt, zodat je gericht bent op het goede en dat trekt het positieve aan. Ga bij het symbool voor je wens staan, bijvoorbeeld een krachtige boom. Verbind je met die boom en beeld je in dat je wens gerealiseerd is. Hoe voelt dat?


Door consequent dankbaar te zijn, juist ook voor de kleine dingen. Kun je oefenen met ontvangen wat het universum je toestuurt. Voel je dankbaar voor je gezondheid, een douche of een warm bad, het zonnetje op je gezicht, een mooi landschap, een glimlach, alles wat je eet en drinkt. Ontvang de warmte van een dekentje over je koude knieën en dikke sokken voor je voeten, na een frisse wandeling in stormachtig guur weer. Geniet van het haardvuur en ga op in de beweging van de vlammen. Zie de schoonheid in de natuur, zoals een zonsopkomst of een -ondergang, maar ook bij slecht weer (woeste golven, donkere wolken). When it’s raining, look for rainbows. When it’s dark, look for stars. Voel je dankbaar voor elk liefdevol gebaar, maar ook voor wrijving. Een conflict kan leerzaam zijn en zorgen voor verdieping. Wees dankbaar voor je adem, die je waarschuwt voor spanning en die je bewust kan gebruiken om rust te ervaren (een brandalarm en blusmiddel ineen). 


Als je helder voor ogen hebt wat je wenst en je voelt je verbonden met de natuur, dan heb je vast helderheid gekregen over wat je te doen staat om je wens te realiseren. Daar kan ik als natuurcoach aan bijdragen. Wil jij ook een keer wandelen in de natuur met mij om te ontdekken ‘welke keuze je moet maken’ of ‘hoe je je balans kunt (terug) vinden’ of hoe je samen met de natuur kan associëren en affirmeren?


💚🌲🌳 

Kom wandelen met natuurcoach Irene de Heer 

&

Laat je inspireren keer op keer

🌳🌲💚




Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page